Ter ere van de verjaardag van Florence Nightingale (12 mei) nemen we de tijd om de bijdragen te erkennen die verpleegkundigen hebben geleverd aan de gezondheidszorg en de samenleving als geheel.

Als erkenning voor deze speciale dag kiezen veel bedrijven ervoor om cadeaus of giveaways uit te delen aan hun werknemers of relaties die verpleegkundigen zijn of een andere rol hebben in de gezondheidszorg. Zo laat je weten dat hun werk wordt gewaardeerd.

Bij kerstpakketten123 vind je ieder jaar weer mooie, unieke geschenken voor de Dag van de Verpleging/Dag van de Zorg.

Zoek & Filter

-

 


Jaarlijks vieren we de Dag van de Verpleging, ook wel Dag van de Zorg genoemd

Elk jaar viert de wereld Dag van de Verpleging (national nurse day) op 12 mei. Het is een dag om waardering te tonen voor verpleegkundigen, artsen en alle andere zorgverleners die onvermoeibaar werken om ons gezond te houden. Opgericht in 1947, is deze dag een belangrijk onderdeel van onze cultuur geworden. Ter ere van de verjaardag van Florence Nightingale (12 mei) nemen we de tijd om de bijdragen te erkennen die verpleegkundigen hebben geleverd aan de gezondheidszorg en de samenleving als geheel.

Leuke Giveaways voor de Dag van de Verpleging

Als erkenning voor deze speciale dag kiezen veel bedrijven ervoor om cadeaus of “giveaways” uit te delen aan hun werknemers die verpleegkundigen zijn of in andere rollen in de gezondheidszorg. Dit kan van alles zijn, van een heerlijke geur en verzorgingszet van Jansen tot gepersonaliseerde geschenken zoals waterflessen met chocoladehartjes en bedrukt met het bedrijfslogo of de naam, of met een persoonlijk kaartje eraan. Het is een geweldige manier om uw waardering voor hun harde werk te tonen en tegelijkertijd uw bedrijf te promoten. Het helpt ook goodwill onder werknemers te bevorderen en laat zien dat u hun waarde erkent.

Geschiedenis van de Nationale Dag van de Verpleging

In 1947 stelde Dorothy Sutherland van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services voor dat elk jaar op 12 mei (de verjaardag van Florence Nightingale) zou worden gewijd aan het vieren van verpleegkundigen en hun onschatbare bijdragen in de gezondheidszorg. Het voorstel werd geaccepteerd door president Harry S Truman, waardoor het officieel beleid werd en het lanceerde wat uiteindelijk International Nurses Day zou worden – nu sinds 1965 elk jaar op 12 mei over de hele wereld gevierd!

Deze jaarlijkse viering is bedoeld om iedereen – werkgevers, collega’s, familieleden – de gelegenheid te bieden om degenen te bedanken die elke dag hard werken op medisch gebied en het voor ons allemaal mogelijk maken om gezonder te leven.

National Nurse Day is een geweldige kans voor zowel werkgevers als collega’s om waardering te tonen voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt en hun bijdrage te erkennen om onze wereld elke dag beter te maken! Of het nu gaat om kleine gebaren zoals het uitdelen van leuke weggeefacties of meer betekenisvolle handelingen zoals de tijd nemen om ze persoonlijk te bedanken, het tonen van dankbaarheid jegens deze werknemers gaat altijd een lange weg! Zorg er dus voor dat je op 12 mei (of een andere dag!) de tijd neemt voor deze dag! om de Nationale Dag van de Verpleging te vieren en te onthouden hoe belangrijk ze zijn!